Hallo Geffense jongens en meisjes

Op 21 november is het weer zover. Sinterklaas komt dan naar het Dorpsplein in Geffen. Samen met alle Geffense kinderen wil hij op die dag al vast zijn verjaardag vieren. Hier kunnen jullie gezellig aan mee doen. Voordat Sinterklaas en de Pieten op het Dorpsplein worden ontvangen is er een rijtoer met WIK en de majorettes. Sinterklaas zit dan in een echte koets en vindt het altijd heel leuk als er veel kinderen met ouders langs de route van de rijtour staan. Als de stoet voorbij is kan iedereen aansluiten achter de koets met Sinterklaas en zijn Pieten. Zo gaan we dan met zijn allen in een optocht naar het Dorpsplein.   

Dit is het programma:

12.55 uur 

Start van de rijtoer door het dorp onder begeleiding van de fanfare W.I.K., de  majorettes en de kinderen met hun ouders. Dus ga allemaal langs de route staan en sluit achter de koets met Sinterklaas aan!!!

De (...)

Rabobank Clubkascampagnetaart 2016

De Rabobank Clubkascampagnetaart 2016!! Ben je lid van Rabobank Oss Bernheze? Ja, dan kun je op evenementen stichting Geffen stemmen!! In totaal kun je 5 stemmen uitbrengen waarvan zelfs 2x op evenementen stichting Geffen. Van 10 t/m 23 oktober kun je stemmen. Dus allemaal stemmen, alvast bedankt

Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Maassluis

De landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in het Zuid-Hollandse Maassluis. 
 
De goedheiligman en zijn pieten komen hier op 12 november aan, waar ze in de historische haven worden verwelkomd door burgemeester Edo Haan. Daarna trekt het gezelschap door de historische binnenstad.
 

Wij lieten ons dit jaar niet tegenhouden door het weer!

Koningsdag Geffen!

IMG_2138Wij lieten ons dit jaar niet tegenhouden door het weer! Ondanks alle weersvoorspellingen stroomde het dorpsplein in Geffen rond half één vol met enthousiaste kinderen. Iedereen had natuurlijk een mooie creatie bij. De bolderkarren, skelters, fietsen, steppen en wandelwagens waren weer tevoorschijn getoverd en ook het crêpepapier, de vlaggetjes en de slingers waren weer van de zolder gehaald. De weergoden waren ons goed gezind, want de optocht is droog door Geffen gereden. Uiteraard is de WIK ons weer voorgegaan en heeft het Gilde de stoet afgesloten. Nadat de prijsuitreiking heeft plaatsgevonden heeft de (...)

GVG Streetdance

Na wekelijks hard geoefend te hebben, laten GVG Streetdance dit jaar op Koningsdag zien wat ze kunnen.

 

Koningsdag 2016 in Geffen

Alle paasspullen zijn weer opgeruimd, de lente is begonnen en ook de zon schijnt weer. Wij hebben de oranje vlaggetjes weer van zolder gehaald voor koningsdag! Ook dit jaar is er weer van alles te beleven op het dorpsplein. Om 13.00 uur zijn alle kinderen weer uitgenodigd om deel te nemen aan de optocht. We hebben afgelopen jaren al hele mooie creaties voorbij zien komen. Ben jij ook al zo benieuwd hoe iedereen er dit jaar uitziet? We zullen ook dit jaar starten op het Dorpsplein.

Daarna zijn alle kinderen t/m groep 8 welkom om deel te nemen aan de (vernieuwde) spelletjes. De stempelkaarten liggen klaar bij de infokraam. Dus spaar mee voor iets lekkers. Ook zijn de zolders weer leeg gehaald voor de kraampjes. Voor alle papa’s en mama’s staat Horeca Geffen (...)

Nu ook weer zijn wij op zoek naar oud fotomateriaal

Wij zijn op zoek naar oud fotomateriaal van Koninginnedag in Geffen. Bent u in het bezit van foto's uit het verleden, dan willen wij die graag even lenen om er een reproductie van te maken. Neem hiervoor contact op met ons.

Maar u kunt het ook naar ons toe emailen of via wetransfer.com verzenden.

Graag de datum toevoegen aan de naam van het fotobestand. Dat maakt het een stuk gemakkelijker voor ons.

1959-koninginnedag-05
Archief

 

Intocht Sinterklaas - 21 november 2015

Afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer in Geffen aangekomen. Hij werd verwelkomd door vele kinderen die klaar stonden met hun tekeningen en andere zelfgemaakte knutselwerkjes. Terwijl de Sint werd toegezongen, zetten de pieten het plein op stelten. Ze deelden pepernoten uit, zongen liedjes, dansten mee op de muziek van de WIK en hielpen de marjorettes met hun prachtige dans. 39

Ook gooiden ze over met de knuffel-sint die in vele klassen te vinden is. Helaas gooide één piet de knuffel-sint op het dak van het oude gemeentehuis. Één piet klom erachter aan, maar helaas durfde hij niet meer naar beneden. Het was immers de hoogtevreespiet. (...)

Wij zijn op zoek naar oud fotomateriaal

Wij zijn op zoek naar oud fotomateriaal van de Sinterklaas intocht in Geffen. Bent u in het bezit van foto's uit het verleden, dan willen wij die graag even lenen om er een reproductie van te maken. Neem hiervoor contact op met ons.

Maar u kunt het ook naar ons toe emailen of via wetransfer.com verzenden.

Graag de datum toevoegen aan de naam van het fotobestand. Dat maakt het een stuk gemakkelijker voor ons.

1947-Sint te voet
Archief

 

Danego B.V.  |  Schneider Webdesign  |  GRAPHX 66