DSC_5040Dit weekend was de lang verwachte dag eindelijk aangebroken: Sinterklaas en zijn pieten kwamen naar Geffen! De Geffense kinderen waren er klaar voor: ze hadden hun pietenpakken en pietenmutsen aan en natuurlijk een zakje voor alle lekkere pepernoten. Al snel sloten er veel kinderen achter de stoet aan. Uiteraard hield Sinterklaas het overzicht vanuit zijn koets. De pieten deelden pepernoten uit en er waren zelfs een aantal pieten op de step en skelter bij! Ook hadden de pieten een sleutelbos. Waar hadden ze die toch voor nodig? 

Aangekomen op het dorpsplein werden daar ook pepernoten uitgedeeld. Deze werden natuurlijk snel opgegeten door alle kinderen. Toen Sinterklaas uit zijn koets was gestapt en de Majorettes onder begeleiding van de WIK weer hebben opgetreden, bleken alle pepernoten op te zijn. Deze zaten in een grote kist die uiteindelijk snel door de pieten en kinderen werd gevonden. 

Na wat puzzelen met de grote sleutelbos werd de kist uiteindelijk door Wethouder Frank den Brok geopend. Gelukkig! De pepernoten kunnen worden uitgedeeld, zodat iedereen op pad kon naar de Koppelinck.

Daar had Sinterklaas tijd om iedereen nog een keer een hand te geven. Ook hadden de kinderen van Laura Dans en de Gymnastiekvereniging iets voorbereid voor onze goedheiligman. De pieten dansten weer mee. 

Nadat alle kinderen hadden beloofd vanavond hun schoen te zetten, is Sinterklaas weer verder gegaan. Hij heeft het in deze weken natuurlijk nog erg druk.