Zaterdag 25 november was het zover! Sinterklaas kwam weer naar Geffen. In het begin van de week had de verhuispiet al aan alle Geffese jongens en meisjes gevraagd of ze nog een plekje wisten waar de Sint mocht komen wonen. De dokter heeft namelijk geadviseerd dat het heen en weer reizen, niet meer zo´n goed idee is op zijn leeftijd.

Natuurlijk mocht Sinterklaas op basisschool De Wissel komen wonen! Zo gezegd, zo gedaan. De verhuispiet heeft de hele week spullen klaar gezet in het woonkamer van Sinterklaas op BS De Wissel. Zo is de stoel van Sinterklaas gebracht, zijn lamp, een tafel en natuurlijk verhuisdozen.

De pieten zouden zaterdag nog meer spullen meenemen, maar let op! Er zou ook een doos meegenomen worden met breekbare spullen. Het speciale servies van Sinterklaas. In een stoet liepen de pieten, Sinterklaas in zijn koets, de WIK en natuurlijk de majorettes naar de kiosk. Alle jongens en meiden moesten goed opletten dat de pieten erg voorzichtig zouden doen met alle breekbare spullen. Toch gebeurde het onvoorspelbare! Piet liet de doos met breekbare spullen vallen… Alles kapot.

Wat was Sinterklaas verdrietig, maar piet deed het natuurlijk niet expres. Gelukkig hadden de kinderen een goed idee. Ria Bosch van Bosch- van Erp had vast nog wel wat servies liggen dat de Sint mocht gebruiken. Nadat alle kinderen Ria hadden geroepen, kwam zij met een dienblad met nieuw serviesgoed voor Sinterklaas. Wat was hij blij! Samen met de pieten en alle kinderen is Sinterklaas daarna op weg gegaan naar de Koppellinck, waar hij tekeningen van kinderen heeft aangenomen, handjes heeft gegeven en met alle kinderen op de foto is geweest.

Ook hebben de kinderen van Laura Dans en GVG hun mooiste dansjes laten zien. Aan het eind van de dag was het weer tijd om afscheid te nemen, maar binnenkort zal Sinterklaas te vinden zijn in zijn woonkamer op BS De Wissel!

 

DSC_0236