Koningsdag Geffen!

IMG_2138Wij lieten ons dit jaar niet tegenhouden door het weer! Ondanks alle weersvoorspellingen stroomde het dorpsplein in Geffen rond half één vol met enthousiaste kinderen. Iedereen had natuurlijk een mooie creatie bij. De bolderkarren, skelters, fietsen, steppen en wandelwagens waren weer tevoorschijn getoverd en ook het crêpepapier, de vlaggetjes en de slingers waren weer van de zolder gehaald. De weergoden waren ons goed gezind, want de optocht is droog door Geffen gereden. Uiteraard is de WIK ons weer voorgegaan en heeft het Gilde de stoet afgesloten. Nadat de prijsuitreiking heeft plaatsgevonden heeft de wethouder (René Peters) de beroemde, traditionele spelletjes officieel geopend. ‘Laura Dans’ en ‘Streetdance’ kon uiteraard niet ontbreken, dus ook deze kinderen hebben hun kunsten vertoont, zodat ze daarna mee konden doen aan de spelletjes.

Dit jaar waren er weer een aantal nieuwe spelletjes bij gekomen, zoals 4 op een rij, stokken vangen, boter kaas en eieren en bellenblazen. Ook oude spelletjes waren van de partij: als de kinderen nog niet nat waren geworden van de regen, dan was het wel van het varen met de bootjes.

De kinderen konden ook dit jaar weer allemaal lekkere dingen verdienen door de spelletjes te spelen. Zo stond de ranjakoe weer klaar en konden de kinderen een wafel versieren. ’t Akkertje zorgde voor de ijsjes en ondanks het weer waren deze erg lekker!

Kortom, het was weer een mooie koningsdag! We hopen jullie volgend jaar weer allemaal te zien! Duimen jullie vast mee voor mooi weer?

Dit waren de winnaars van dit jaar:

0 tot en met 3 jaarIMG_2252

  1. Jurre van Berlo
  2. Lars Kappen
  3. Ries van Zantvoort

4 en 5 jaar

  1. Nienke Winkel
  2. Roos vd Heijden
  3. Finn vd Pol

6 tot en met 8 jaar

  1. Evi Smit
  2. Thom van Dinther
  3. Maud van Hoeij

Groepen

  1. Lars & Nou vd Hurk
  2. Meike Schuurmans & Amor Dubbelman
  3. Lotte vd Put & Kaat van Dinther

IMG_2267